Zomertaart

8
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een vel bakpapier in en leg dat op een bakplaat. Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een grote kom. Voeg de suiker en boter toe. Meng alles met de handen goed door elkaar als grof broodkruim. Roer er zoveel melk door dat het deeg zacht en romig wordt. Leg het deeg op een licht bestoven werkvlak en druk het met de vingers uit tot een rechthoek van 30 x 15 cm. Vorm met een mal van 15 cm doorsnede twee taarthelften en markeer op een van de twee 8 punten. Leg beide helften op het bakpapier. Bak de helften in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze 5 minuten op het bakpapier afkoelen en leg ze dan op een rooster.Klop de slagroom stijf. Leg de ongemarkeerde taarthelft op een bord en bestrijk hem met de helft van de slagroom. Leg daar 2/3 van de aardbeien op en vervolgens de gemarkeerde helft. Versier de taart met de rest van de slagroom en de rest van de aardbeien. Serveer de taart zo koel mogelijk.

Zomertaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zomertaart
100 min Nagerecht
Bekijk recept
Paddestoelenragout
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zomertaart
100 min Nagerecht
Bekijk recept
Paddestoelenragout
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept