Maar nu frikadellen. Die maak ik zo: Alles gaat nu in de keukenmachine en op hoge snelheid wordt er in korte tijd een ′farce′ van gemaakt, een zeer fijn vleesdeeg dus. (′Cutteren′, heet dat in slagerstermen). Daar moeten nu, dat is het moeilijkste, pijpjes van gedraaid worden. Die slappe pijpjes gaan meteen in heet water. Ze worden stijf en gaar. Na 10 min. er uithalen en op laten drogen. Ze kunnen nu gebakken, gefrituurd of geroosterd worden. Opmerking 1: als je het water een kleurtje geeft met bijv. Buisman, worden de pijpjes bruin. Opmerking 2: in plaats van rundvlees kun je ook kippen-, kalkoen- of varkensvlees nemen. Opmerking 3: het slappe deeg kun je m.b.v. een spuitzak of met je duim ook door een smal buisje (3 cm.) drukken, rechtstreeks het hete water in.
Zelfgemaakte Frikadellen is een recept van Smulweb.nl