Sushi-rijst.*

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rijst in een pan met water ( ong.

3.5 dl per 250 gr. ) aan de kook laten komen, inhoud tegen de kook laten en ca. 10 minuten laten koken, of zolang al het water is geabsorbeerd. draai het vuur laag en laat de rijst nog 5 min. trekken. haal de pan van het vuur en laat de rijst met gesloten deksel nog een minuut of 5 nagaren. schep de rijst over in een schaal ( beslist geen metaal ) giet de marinade hierover en meng alles goed met een vork. de rijst is voor gebruik gereed als hij tot kamertemperatuur is afgekoeld. de rijst kan, mits goed afgedekt, tot 5 uur voor het bereiden weggezet worden.

Sushi-rijst.* is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Urumaki sushi (inside out roll)
1u30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sushi volcano surf'n turf
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmrolletjes
Snack
Bekijk recept