Oudjaarrecept Elfstedenbliksem

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1Schil de peren, snijd ze in partjesen verwijder de klokhuizen.
  • 2Breng in de pan met de hittebron op hoog 2 deciliter water met de kaneelstokjes de suiker en de partjes peer aan de kook en sluit de pan.
  • 3Stoof ca. 3/4 uur met de hittebron op laag.
  • 4Schil de aardappelen was ze en snijd ze in vieren.
  • 5Voeg ze aan de peertjes toe, met zonodig wat water en stoof zachtjes door tot de aardappelen en peren gaar zijn.
  • 6Snijd het spek in plakken van 3/4 centimeter dik.
  • 7Bak dit op matig heet vuur aan beide kanten goudgeel, neem ze uit de pan en houd ze warm.
  • 8Schep door de gare inhoud de azijn, peper, en het spekvet.
  • 9Breng het geheel opsmaak en leg boven op de gebakken plakjes spek. 1
  • 0Serveer met roggebrood, boter en met mosterd, om het spek mee te besmeren.

Oudjaarrecept Elfstedenbliksem is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Elfstedenbliksem
30 min-
Bekijk recept
Elfstedenbliksem
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Elfstedenbliksem
0 min
Bekijk recept
Elfstedenbliksem
Bekijk recept

Oudjaarrecept Frans Stoofpotje
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Spaanse Tortilla
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Tortillataartjes
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Olijven-mozzarella-spiesjes
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept