Leidse Hutspot

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de (24 uur van te voren geweekte) witte bonen aan de kook in 1 liter water. Snijd het spek in blokjes en voeg deze bij de kokende witte bonen. Maak de beide soorten wortelen schoon en snijd ze in kleine stukjes. Voeg ze bij de bonen en het spek, nadat ze ca. 20 minuten hebben gekookt. Snijd de uien in grove stukken en doe deze bij de andere ingredienten. Laat alles ongeveer 3 kwartier zachtjes doorkoken tot alles gaar is. (Pas op dat de hutspot niet droogkookt; zonodig nog wat water toevoegen). Roer tenslotte alles goed door elkaar (niet stampen) en maak op smaak met vers gemalen peper.

Leidse Hutspot is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Romige hutspot met uitsmijter kaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met chorizo
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oud-Hollandse hutspot met snelle hachee
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hutspot met gebakken uitjes en kip
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zuurkoolsalade met gegrilde appel en Leidse kaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolpasta met Leidse kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamrolletjes met zuurkool en kaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Leidse hutspot
30 min- Nagerecht
Bekijk recept