Banketbakkersroom

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd het vanillestokje open en doe dit tezamen met de melk in een schenkan ( moet in de magnetron kunnen). Doe er een beetje zout bij en laat dit in de magnetron trekken , 15 minuten op LAAG (10%) Roer in een schaaltje de eidooiers met de basterdsuiker en vervolgens de bloem los. Haal het vanillestokje uit de melk, schraap de zaadjes eruit en doe die terug in de melk. Breng de melk aan de kook, ? minuut op HOOG (100%). Giet wat hete melk bij het dooiermelk en giet het vervolgens terug bij de melk. Roer met een garde goed door. Zet de schenkan terug in de magnetron en kook de banketbakkersroom in ? minuut op HOOG (100%):klop daarbij om de 30 seconden door. De banketbakkersroom is nu dik. Laat de room afkoelen. De room is te gebruiken als vulling voor tompezen,soeze,kadetjesof knapperige croissants. Meng 2 eetlepels banketbakkersroom met 100 gr boter en 100 gr poedersuiker en u heeft creme au beurre.

Banketbakkersroom is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Limburgse appelvlaai
60 min-
Bekijk recept
Rudolph’s cupcakes
2 uur-
Bekijk recept
Millefeuille met banketbakkersroom
85 min Nagerecht
Bekijk recept

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Limburgse appelvlaai
60 min-
Bekijk recept
Rudolph’s cupcakes
2 uur-
Bekijk recept
Millefeuille met banketbakkersroom
85 min Nagerecht
Bekijk recept