Rog Met Een Heerlijk Sausje En Garnaaltjes

3
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Start met de saus: Stoof de ui aan in hete olijfolie tot glazig. Bestrooi met de bloem en roer alles goed om. Voeg de wijn, de tijm en de laurier toe. Laat alles op een matig vuurtje reduceren tot 1/

3. Voeg vervolgens de room toe. Laat doorkoken. Zeef de saus - alles goed doordrukken! Op smaak brengen met peper en zout en het currypoeder. Breng de saus aan de kook voor opdienen (eventueel ze op zacht vuur nog wat laten indikken). De rog bakken in een verhit mengsel van olijfolie en boter. Bak eerst de kant die tegen het kraakbeen aanzat, dan pas de velkant. Bak snel aan, maar zorg voor een krokant korstje. Kruid met peper en zout naar smaak.

Rog Met Een Heerlijk Sausje En Garnaaltjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tasty Tom-trostomaten met garnalen en dragon
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofschuitjes
10 min Snack
Bekijk recept
Courgette-crèmesoep met Hollandse garnalen
40 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Omelet met dragon en tapenade van gedroogde tomaat, grijze garnalen en zure room
Lunchgerecht
Bekijk recept

Rogvleugel met kalfsjus en meiknolletjes
45 min-
Bekijk recept
Bruschetta met rog
30 min
Bekijk recept
Gebakken rog met mosterd, kappertjes en dille
0 min
Bekijk recept
Gebakken rog met geplette aardappel en lente-ui
0 min
Bekijk recept