Romige Bieslooksoep

8
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel en snipper de uien en de knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Maak de bosuitjes schoon, snijd ze in dunne ringetjes en houd het groen apart voor de garnering. Verwarm de boter en fruit de ui met de knoflook op een laag vuur in ca. 5 minuten goudgeel en glazig. Voeg de aardappelen en het wit van de bosuitjes toe en fruit ze 3 minuten mee. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Laat de bouillon op een laag vuur 30 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer, in een keukenmachine of wrijf hem door een zeef. Breng de soep vlak voor het serveren met de Room Culinair aan de kook en breng hem op smaak met peper en zout. Garneer de soep met de bosuiringetjes. Serveer de soep in kleine kommetjes.

Romige Bieslooksoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat, selder en bieslooksoep
0 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
bieslooksoep met gerookte zalm
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige bieslooksoep
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bieslooksoep
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept