Kip Met Vijgen

3
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi ze met zout en peper. Pel en snipper de ui. Snijd de vijgen in reepjes. Verhit de arachideolie in een koekenpan en bak de kipfiletreepjes rondom bruin, samen met de wortelstukjes. Voeg de ui en de vijgen toe en roer de gemberpoeder, kerrie en ketoembar erdoor. Roerbak dit mengsel een paar minuten. Schenk een scheutje sherry langs de rand in de pan, zet het vuur laag en laat 5 minuten sudderen. Voeg de Griekse yoghurt en sambal oelek naar smaak toe en warm al roerend even goed door. Op smaak maken met zout en peper en kikkoman teryakisaus.

Kip Met Vijgen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept