Apfelstrudel

8
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meel, zout, ei en 1 el olie met 1/8 l lauwwarm water tot een zacht deeg verwerken en 30 min. laten rusten. Daarna op een met meel bestoven doek leggen, uitrollen en met olie bestrijken. Oven voorverwarmen op 180 ?C.
  • 2 Alleen met bebloemde handen het deeg vastpakken en dit voorzichtig vanuit het midden naar alle kanten uittrekken, totdat het heel dun is. De dikke deegranden wegsnijden en bewaren.
  • 3 Voor de vulling: De rozijnen wassen, droogdeppen en met de rum besprenkelen. Het paneermeel in wat boter roosteren en over het deeg strooien. De appels schillen, klokhuizen verwijderen, in dunne plakjes snijden en met de rozijnen, noten, suiker, kaneel en citroensap over het deeg verdelen.
  • 4 De strudel samenrollen, de uiteinden naar binnen slaan en vastdrukken. De oppervlakte met de deegresten versieren en met een vork meerder keren inprikken.
  • 5 De overige boter smelten. De strudel op een ingevet bakblik leggen, met de gesmolten boter bestrijken en 30 a 45 min. in de oven bakken. Tijdens de baktijd af en toe met vloeibare boter bestrijken.

Apfelstrudel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Apfelstrüdel
Nagerecht
Bekijk recept
Apfelstrudel
45 min Gebak
Bekijk recept
Een Soort Apfelstrudel.
20-30 min -
Bekijk recept
Apfelstrudel
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Apfelstrüdel
Nagerecht
Bekijk recept
Apfelstrudel
45 min Gebak
Bekijk recept
Een Soort Apfelstrudel.
20-30 min -
Bekijk recept
Apfelstrudel
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept