Echte Kruidkoek Met Gember Rozijnen En Nootmuskaat

2
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Oven voorverwarmen op 175 °C. Sinaasappel schoonboenen, schil eraf raspen en uitpersen. In steelpan rozijnen met sinaasappelsap en -rasp verwarmen. Iets laten afkoelen. In kom specerijen mengen. Meel, bakpoeder en suiker erdoor mengen. Ei erboven breken, stroop en melk toevoegen, met garde roeren tot glad beslag. Gember en rozijnen met sap door beslag roeren. Beslag in ingevette cakevorm schenken en koek 1 richel onder midden in oven schuiven. Koek in ca. 1 uur en 15 min. bruin en gaar bakken (satéstokje dat in koek wordt gestoken, komt er droog uit). Koek 10 min. laten afkoelen. Vorm verwijderen en koek op taartrooster verder laten afkoelen. Koek verpakken in aluminiumfolie en 1 dag laten rusten.

Echte Kruidkoek Met Gember Rozijnen En Nootmuskaat is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gesmoord varkensvlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipschnitzel met gepofte aardappel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kip
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kinderkaasfondue met ananas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm met paksoi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tournedos met koffiecrunch en aardappel-knoflookcrème
45 min-
Bekijk recept
Erwtensoep
100 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bonenstamppotje
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept