Bah Poa

2
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vulling: het gehakt zonder vet in een wadjang of braadpan uitbakken. Gesnipperde uien, uitgeperste knoflook en djahe meefruiten. De ketjap, bruine suiker, zout, peper en sambal toevoegen. Alles onder geregeld omscheppen gaar bakken en zonodig een teveel aan vocht laten verdampen. De vulling goed koud laten worden. Brooddeeg: De bloem met het zout mengen, zeven en de suiker toevoegen. De gist oplossen met een gedeelte van het water. In het meel een kuiltje maken en de gistoplossing, de eieren en de rest van het water erin doen en er een brooddeeg van kneden. Dertig minuten afgedekt op een warme plaats laten rijzen, opnieuw kneden en er een rol van maken op een met bloem bestoven werkvlak. Broodjes maken: Het deeg in 12 stukken verdelen en van ieder stuk een balletje maken, platdrukken, in een hand leggen en vullen met een lepel gehaktvulling. De deegbal dichtvouwen en samenknijpen. Iedere bahpao met het dichtgevouwen gedeelte op een stuk vetvrij papier zetten en 15 minuten onder een vochtige theedoek of stuk folie laten rijzen. Daarna 15 minuten stomen in de voorverwarmde stoompan, waarvan rond het deksel een theedoek is geknoopt om het condenswater op te vangen. Als je geen stoom pan hebt kun je een grote pan gebruiken waar je een metalen vergiet in hangt.Leg de theedoek in het vergiet, de broodjes erop, vouw de theedoek dicht en afsluien met een deksel.De broodjes zijn dan klaar om te serveren.

Bah Poa is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bah Poa
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Bah Poa
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Bah Pau
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bah Poa
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Bah Pao
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Bah Poa
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept