Indiaase Kipcurry

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst 8 minuten in een pan met ruim kokend water en zout. Kook intussen de bloemkoolroosjes in een andere pan met ruim kokend water en zout in ca. 3 minuten beetgaar.
  • 2 Giet de rijst af en laat deze nog 15 minuten afgedekt staan. Verhit intussen de olie in een wok en roerbak hierin de kipfilet in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Voeg de ui, gemberpoeder en gemalen koriander aan de kip toe en fruit deze ca. 2 minuten op middelhoog vuur mee. Voeg de paprika aan de kip toe en roerbak deze ca. 5 minuten op middelhoog vuur mee.
  • 3 Voeg vervolgens het zakje kerriesaus, de melk en uitgelekte bloemkoolroosjes aan de kip toe. Breng de saus al roerende aan de kook en laat de saus op zacht vuur ca. 3 minuten sudderen. Roer indien de saus te dik is een extra scheutje melk door de saus. Breng de kipkerrie op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de rijst en kipkerrie over vier borden.
  • 5 Tip: Garneer de kipkerrie met 2 eetlepels verse koriander.

Indiaase Kipcurry is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Indiase kipcurry met spruitjes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met noten-auberginerijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Milde kipcurry met gele rozijnenrijst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Indiaase Kipcurry
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiaase Gekruide Gehaktballetje Met Rijst
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Indiaase Gehaktballetjes Met Romige Aardappeltjes
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept