Rijstsouffle

2
20-30 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de tutti frutti in kleine stukje.
- Kook de stukjes in de wijn met de basterdsuiker voor ca. 20 minuten tot de wijn is ingekookt tot een siroop.
- Vanillestokje opensnijden en aan de kook brengen met een snufje zout.
- Voeg de dessertrijst toe en laat het ca. 12 minuten zachtjes koken (af en toe roeren).
- Voeg de suiker toe en verwijder het vanillestokje en schraap het vanille uit het stokje.
- Roer dit door de rijst.
- Laat de rijst afkoelen.
- Verdeel de tutti frutti over de soufflebakje.
- Klop de eiwitten stijf en spatel dit door de rijst.
- Schep het rijstmengsel op de tutti frutti.
- De schaaltjes voor 2/3 vullen.
- 20 minuten bakken in de oven op 180 graden (hete lucht 160 graden).

Rijstsouffle is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rijstsouffle met mango
90 min Nagerecht
Bekijk recept

Rijstsouffle met mango
90 min Nagerecht
Bekijk recept