Amandelgehakt In Kruidenflensjes

4
0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rooster de amandelen in een met boter ingevette koekepan bruin, onder voortdurend omschudden. Snipper een flinke ui en fruit die lichtbruin in de boter of margarine. - Voeg de rundergehakt toe en laat dat onder voortdurend bewerken met een vork rul bakken. Kruid het mengsel met peper, zout, nootmuskaat en gemberpoeder. - Neem het mengsel van het vuur, roer de amandelen erdoor en laat het dan enigszins afkoelen. Roer er dan de room en het losgeklopte ei door. - Maak een glad flensjesbeslag van de bloem, de melk, een snufje zout en de groene kruiden. Bak er in de boter acht dunne flensjes van. - Verdeel het gehaktmengsel over de flensjes en rol deze daarna op. Leg ze in een beboterde vuurvaste schotel. - Bereid een witte saus van de boter, met daar doorheen geroerd de bloem. Schenk de melk erbij en breng het geheel, al roerend met een garde, aan de kook. - Voeg de gruyerekaas toe en schenk deze saus over de flensjes. - Zet de schotel 20 minuten in het midden van een hete oven (200? C).

Amandelgehakt In Kruidenflensjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Opgerolde kruidenflensjes
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kruidenflensjes met paddenstoelenragout van Erwin Flores
25 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Amandelgehakt in kruidenflensjes
0 min
Bekijk recept
Hollandse Garnalentortilla
20 - 30 min -
Bekijk recept

Amandelgehakt
10-20 min -
Bekijk recept
Amandelgehakt in kruidenflensjes
0 min
Bekijk recept