Snipper de ui en de knoflook voor de saus.Verhit de olie in een steelpan en laat de ui glazig fruiten.Laat de knoflook kort meefruiten.(let op dat de knoflook niet verbrand,want dan wordt de smaak bitter).Roer de kruiden door het uimengsel en laat nog 1 min bakken.Voeg de gezeefde tomaten toe en breng de saus aan de kook.Laat kort koken tot de saus de gewenste dikte heeft (of bindbij met allesbinder of aangeroerde maizena.)Breng de saus op smaak met zout en peper.Laat de saus desgewenst afkoelen en bewaar in de koelkast tot hij weer wordt opgewarmd. Rooster de kipfilet op het barbequerooster langzaam bruin.Warm de tomatensaus zonodig op en serveer bij de kipfilet.
Gemarineerde Kipfilet In Spek Met Toma is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Chakchouka met chilipepertjes (tunesische paprika’s met toma