Vet een ovenschaal in met wat goede olijfolie. Maak een bedje van versgesnipperde ui en Rozemarijn. Bak de Lamsbout / Rollade aan alle kanten even aan (in hete olijfolie) in een koekenpan tot hij mooi bruin is aan de buitenkant. Leg deze op het bedje van ui en Rozemarijn, besmeer de bovenkant (met een kwastje) met de honingdressing en zet hem in de oven op ongeveer 200 graden (afhankelijk van hoe groot hij is en hoe ′rear′ je hem wil hebben). Smeer elke 15 minuten wat dressing over de lam, zodat het vlees niet uitdroogd. Na zo′n 35 minuten gaan de aardappelstukjes erbij en de venkel en een scheutje water eromheen. Na zo′n 45 tot 70 minuten moet het lamsvlees toch echt gaar zijn, wat je kan testen door in het midden met een scherp mes een inkeping te maken. Maak het vlees alsjeblieft niet ′well done′, want dat is zonde!!! (Zet hem liever nog wat langer terug in de oven, als hij te rood is.)
Lamsbout / Lamsrolade is een recept van Smulweb.nl