Brabantse Balkenbrij

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Lever, hart en nier in het kookwater in 30 min gaarmaken. In de vleesmolen malen. Kooknat aanvullen met water tot 1 1/4 liter. De helft van het spek klein snijden en langzaam uitbakken. Het gemalen vlees, uitgebakken spek vet, rauwe in blokjes gesneden spek en het rommelkruid door het kooknat roeren. Al roerend het boekweitmeel toevoegen, er moet een ′voor′ in de brei blijven tijdens het roeren, goed dik dus. De brei overdoen in een met bloem bestoven schaal en koud laten worden. In 1 cm dikke plakken snijden en snel om en om bakken in de boter. Balkenbrij is heerlijk op krentenbrood (echt Brabants)

Brabantse Balkenbrij is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Balkenbrij
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Balkenbrij
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Balkenbrij
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Balkenbrij
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min Snack
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoemp op z’n Brabants
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept