1 Bestrooi het vlees aan beide zijden met zout en peper. Wrijf het vlees ermee in.
2 Stuif of strooi de bloem over de koteletten. Klop overtollig bloem eraf.
3 Zet de zeef op de kom en giet het sap of de siroop van de abrikozen in de zeef af.
4 Houd enkele halve abrikozen apart voor de garnering. Maak van de rest van de abrikozen moes met behulp van de snijmixer.
5 Laat de margarine in de vleespan heet worden. Laat de koteletten in de hete margarine aan beide zijden vlug mooi van kleur worden. Bak ze daarna in vrij korte tijd aan beide zijden bruin en juis gaar.
6 Voeg als het vlees goed van kleur is de snippers ui toe. Fruit die onder af en toe omscheppen glazig tot goudgeel.
7 Neem het vlees uit de pan. Giet er de siroop van de abrikozen in. Doe er de abrikozenmoes bij en laat alles warm worden.
8 Roer van het aardappelmeel met de tomatenketchup en 1 deciliter koud water een papje. Bind daarmee de abrikozenmoes tot sausdikte.
9 Warm desgewenst koteletten nog even op in de saus en maak die pikant van smaak met peper, zout en ketjap 1
0 Garneer het vlees met de apart gelegde abrikozen. Schenk de saus in de schaal met vlees of dien de saus apart bij het vlees op.
Varkenskoteletten Met Arbrikozensaus is een recept van Smulweb.nl