Roast Pork Calypso

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Pers de tenen knoflook uit boven een kommetje en roer de zout, het peper, de gember en het kruidnagelpeoder erdoor. Wrijf de varkensfricandeau in met het kruidenmengsel.Leg de frincandeau metde vette kant naar boven op een rekje in een passende braadslede en verkruimel de laurierblaadjes hierboven. Schenk de helft van de rum en 1 dl bouillon in de braadslede. Schuif de braadslede in het midden van de oven en braad de fricandeau 30 minuten. Pers de citroen uit en roer de bruine suiker en de rest van de rum door het sap. Stijk de helft over de fricandeau uit en braad nog eens 20 minuten. Strijk de rest van het suikermengsel over het vlees en braad de fricandeau in 20 minuten gaar. Voeg tijdens het braden af en toe bouillon toe om te voorkomen dat het vlees uitdroogt. Roer het overgeleven bouillon door het braadvocht en breng dit aan de kook. Kook de jus op een hoog vuur in 5 minuten in. Bindt het eventueel met allesbinder.

Roast Pork Calypso is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Grapefruit-limoen Sorbet
10-20 min -
Bekijk recept
Grapefruit-limoen Sorbet
10-20 min -
Bekijk recept
Calypso Karbo
20-30 min -
Bekijk recept
Varkensvlees Calypso
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Gerookte tofu met naan en muhammara
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kalkoenfricandeau met saucijsjes-tijmvulling
1u15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerstamppot van spinazie en rode ui
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noedelsoep met paksoi
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept