Koffiecreme Uit Peru

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 180?C. Snij het vanillestokje in de lengte door. Giet de melk in een pan, doe het gespleten vanillestokje erbij en breng aan de kook. Doe de koffiebonen in een pan met anti-aanbaklaag. Laat ze op een zacht vuurtje warm worden tot ze glimmen, terwijl u de pan voortdurend heen en weer schudt. Doe de koffiebonen bij de kokendhete melk, haal de pan van het vuur en laat de melk met de bonen 15 minuten trekken. Maak in een ander pannetje karamelsaus met 100 gr suiker en 3 eetl. water;verwarm water en suiker tot de suiker lichtblond kleurt. Giet er op dat moment 1/2 dl warm water bij. Roer goed om. Laat, van het vuur af, de chocolade in de nog warme karamelsaus smelten. Giet de melk eerst door een puntzeef en daarna in een dun straaltje bij de chocoladecaramelsaus. Roer goed om. Klop de eierdooiers, de eieren en de rest van de suiker tot een schuimige massa. Giet de gepardumeerde melk er beetje bij beetje bij onder voortduren kloppen. Giet de creme in kleine, vuurvaste schaaltjes. Zet ze in een warmwaterbad zodat ze voor 2/3 onder staan en bak ze ongeveer 30 min in de oven. Haal de peruaanse gebakjes uit de oven, laat ze afkoelen en zet ze in de koelkast. Stort ze, vlak voor het serveren, op individuele dessertbordjes.

Koffiecreme Uit Peru is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pachamanca uit de Andes in Peru
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chocoladekrokantjes met eendenlever
Snack
Bekijk recept
Roodbaars Uit Peru
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Peru: Rijstkroketten
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Potjes koffiecrème
35 min
Bekijk recept
Koffiecreme met praline
Bekijk recept
Koffiecreme (Hongarije)
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Koffiecake Van Lange Vingers Met Koffiecreme
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept