Lendelappen Met Groente

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de margarine in de vleespan langzaam goed warm worden.
  • 2 Bestrooi de lappen intussen met peper, nootmuskaat en kruidnagelpoeder naar smaak.
  • 3 Bak het vlees daarna aan de ene zijde vlug aan.
  • 4 Keer de lappen. Laat die nu aan de andere zijde kleuren en bruin worden. Laat de helft van de snippers ui even meefruiten.
  • 5 Voeg dan de blokjes spek toe en bak die mee. Schenk dan langs de wand van de pan 1 1/2 deciliter warm water in de pan. Temper de warmtebron als de jus kookt. Sluit de pan en laat de lappen ruim 1 uur stoven.
  • 6 Doe dan de rest van de uisnippers, de reepjes wortel en de wijn in de pan. Schep daar, zodra de jus kookt, de augurken in. Laaat het vlees in de gesloten pan nog 1/2-3/4 uur stoven.
  • 7 Verdun de fritessaus met 1 eetlepel sojasaus en 5 eetlepels warm water. Roer er de peterselie door en schep de saus in de pan.
  • 8 Controleer na 5 minuten of het vlees gaar is. Proef de saus en maak die pikant van smaak met peper, kruidnagelpoeder, zout en sojasaus.
  • 9 Schenk de saus uit de pan in de voorverwarmde juskom. Serveer die apart bij dit gerecht.

Lendelappen Met Groente is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Boeuf Bourguignon
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lemper
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept