Siu Kei

4
Langer dan 2 uur -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster peperkorrels, plet ze en vermeng met zout.
  • 2 Wrijf kip met dit mengsel in en laat een paar uren intrekken.
  • 3 Leg twee stukken aan elkaar gehecht ali-folie in braadslee zodat de folie ruim over rand van braadslee hangt.
  • 4 Doe suiker en thee in braadslee en doe daar een rooster op.
  • 5 Doe kip erop en sluit folie hermetrisch af.
  • 6 Laat 45 min., roken bij een temperatuur van 190*C.
  • 7 Pak kip uit en en bestrijk met sesamolie.
  • 8 Doe terug op rooster in oven en laat verder voor 15 min. bakken bij 220*C tot vel van kip knapperig en bruin van kleur is.
  • 9 Eet witte vlees en krokante vel samen.

Siu Kei is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Een kei-gezonde knalgele ontbijtkick
5 min-
Bekijk recept
Lin Nhaug Kei
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Uitjes Monegask van mijn moeder
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kwee(peren)gelei
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Crispy speklapjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Char Siu (rood Chinees buikspek)
2 uur-
Bekijk recept
Steamed buns met char siu varkensvlees
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Siu Mai dimsum
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept