Steak Met Kidney Stoofpot

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160 C (stand 2-3). Verwarm de helft van de olie en de boter in een vuurvaste stoofpan van 2 1/2 liter. Braad de helft van het vlees en de niertjes boven hoog vuur 2 minuten aan. Haal het vlees en de niertjes eruit en doe hetzelfde met de andere helft.
  • 2 Doe ui en champignons in de pan en bak ze al roerend 2 minuten, of totdat ze zacht zijn. Doe het vlees en de niertjes erbij en bestrooi ze met bloem. Roer alles 2 minuten goed door en giet dan de bouillon en worcestershiresaus erbij. Kook het al roerend 2 minuten, of totdat de saus indikt. Laat 1 1/2 uur op het vuur stoven, of totdat het vlees zacht is. Als u meer saus wilt, kunt u meer bouillon toevoegen.
  • 3 Zet de oven op 180 C (stand 4). Zet de stoofpan, terwijl u de kruidenknoedels maakt, 15-20 minuten in de oven. De saus moet zacht pruttelen. Zeef bloem, bakpoeder en zout boven een kom. Roer peterselie en tijm erdoor en maak een kuiltje in het midden. Voeg het mengsel van ei en melk toe en meng het met behulp van een plat mes tot een zacht deeg. Niet te veel mengen. Schep eetlepels van het deeg gelijkmatig uit over de stoofpan en zet het terug in de oven en laat het 20 minuten stoven. Haal het deksel eraf en laat het nog 5 minuten sudderen, of totdat de knoedels lichtbruin zijn. Serveer de stoofpot met aardappelpuree en gestoomde groenten.

Steak Met Kidney Stoofpot is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frites met zuurvlees
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept

Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taco's met rundvlees
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita's met steak tartaar, sla en paprikasalsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept