Tajine Van Duif Met Honing En Amandelen

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwijder eventueel overgebleven veren, was de duifjes grondig en droog ze af. Snijd de uien in halve maantjes. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en braad de duifjes aan alle kanten goudbruin. Voeg de uien, specerijen, zout en peper toe en leg een deksel op de pan. Laat de uien zacht stoven tot ze glazig zijn. Voeg dan ongeveer 1 liter water toe en laat 20 minuten zacht koken. Voeg tenslotte de honing toe. Haal de duifjes uit de pan en zeef de saus. Doe de duifjes en saus opnieuw in de pan en voeg de uitgelekte abrikozen toe. Laat nogmaals 20 minuten stoven. Bak ondertussen de amandelen goudbruin in een beetje olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier. Leg de duifjes op een grote schaal, schik de abrikozen en kwarteleitjes rond de duifjes en strooi er de amandelen over. Dien deze schotel op met brood en een groene salade.

Tajine Van Duif Met Honing En Amandelen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept