Tajine (stoofschotel Van Lamsvlees Uit Marokko)

4
0-10 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het vlees in stukjes snijden en kruiden met look, peper, zout, paprikapoeder, kerriepoeder, cayennepeper, een klein beetje harissa. - Het vlees in een grote kookpot aanbraden in boter of olijfolie en laten stoven tot het goed mals wordt. Gepelde tomaten bijvoegen en laten sudderen. - Alle groenten in stukjes snijden. De paprika′s even in kokend water laten opkomen om oprisping te vermijden. - Juist voor het opdienen alles bij elkaar voegen en op smaak brengen, er voor zorgend dat de groenten niet overkoken. - Intussen 1/2 l licht gezouten water koken voor de couscous. De hoeveelheid couscous (300 gram voor 4 personen) in een kookpot doen en aanlengen met het water, even (7 minuten) laten zwellen, tot het lekker mals is en een klontje boter toevoegen. Met een vork even de korreltjes van elkaar scheiden. - Opdienen met de Tajine.

Tajine (stoofschotel Van Lamsvlees Uit Marokko) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Filodeegdriehoekjes met witte kaas (Marokko)
40 min Snack
Bekijk recept
Marokkaanse couscous met kalkoen en chutney
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groentetajine recept
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vissteaks uit Marokko
0 min
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept