Pizza

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zeef de bloem met het zout in een kom. Meng in een andere kom de gist met water en roer goed met een vork. Zet de kom met gist nu 15 minuten weg. Vermeng beetje voor beetje het gistmengsel met de bloem. Doe wat bloem op je handen en gebruik je knokkels en vuisten om het deeg glad en elastisch te kneden. Maak van je deeg een bal en doe er een katoenen doek omheen. Laat het deeg ongeveer 30 minuten in de kom zitten op een warme,beschutte plaats(of leg een wollen trui over de kom heen). Zet de oven op 230?C/gasstand

7. Doe wat olie op een rechthoekige of ronde bakplaat. Druk met je handen het deeg over de plaat uit. Maak het blik tomaten open en verdeel de tomaten over het deeg. Als de tomaten heel zijn,ze eerst met een vork prakken. Scheur de mozzarella in stukjes en vedeel die mooi over de tomaten. Strooi er het zout en de oregano over. Druppel daarna nog wat olie over de pizza. Zet je pizza dan ongeveer 20 minuten in de oven.

Pizza is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept