Hongaarse Zuurkoolschotel

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het vlees in dobbelsteentjes snijden en bestrooien met wat zout. De uien in ringen snijden en in de hete boter fruiten. Dan het vlees toevoegen en op een hoog vuur al omscheppend bruin laten kleuren. De mandarijntjes uit laten lekken, het sap opvangen en met water aanvullen tot ca. 2dl. Het vocht aan het vlees toevoegen, samen met de mandarijtjes en de losgemaakte zuurkool. Eventueel op smaak brengen met wat zout. met het deksel op de pan op een laag vuur ca. 30 min. laten stoven, af en to omscheppen. Ondertussen de aardappelen schillen en in een laagje water met zout koken. De yoghurt mengen met gemberpoeder vlak voor het opdienen het yoghurtmengsel door de zuurkool roeren en even laten warmen (NIET MEER KOKEN). Serveren met de aardappels.

Hongaarse Zuurkoolschotel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met cajunreepjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel van Eugénie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met appel en kaneel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gevulde Hongaarse paprikasoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hongaarse kipgoulash
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Abrikozen-banaanspringroll met vanille-citroengrassaus
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Pasta op Hongaarse wijze
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept