Boeuf Bourguignon

2
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Boter en olie heet laten worden in een braadpan. Het vlees snel bruin bakken, dan uit de pan scheppen en even apart houden. De spekblokjes bakken (5 min.?) en ook uit de pan. Dan de uien en wortels in de pan doen en zachtjes even bakken. Knoflook even meebakken. De bloem erbij doen en zachtjes een minuutje meebakken. Dan de wijn erbij doen en even goed roeren. Port erdoor, bouillonblokje erbij en aan de kook brengen. Dan vlees en spek er weer bij doen en aan de kook brengen. Wat water erbij doen tot het vlees bijna onder staat. Peterselie erdoor doen, tijm in een thee-ei erin hangen en een laurierblaadje erin doen. Eh... volgens mij zit nu alles erdoor, behalve de champignons...? Dit geheel zo′n 2 1/2 uur laten sudderen op klein vuur. Dan de champignons bruin bakken in een apart pannetje, de tijm en laurier uit de stoofpot halen, champignons erbij en nog een kwartier laten sudderen. Peper en zout erbij doen... Klaar!

Boeuf Bourguignon is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rijk gevulde Boeuf Bourguignon
175 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boeuf Bourguignon (stoofschotel met wijn en rundvlees)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boeuf bourguignon
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boeuf bourguignon
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijk gevulde Boeuf Bourguignon
175 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde côte de boeuf
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boeuf Bourguignon (stoofschotel met wijn en rundvlees)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept