Sajoer Lodeh

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng 3/4 liter water aan de kook. Doe daar de Runderpoelet met het bouillonblokje in. Zet het dan ongeveer een 1 uur op een laag pitje. Als dat gedaan is, het vlees eruit halen en fijn snijden. Fruit in een wok de knoflook, de trassi en de laos aan met wat olie. Doe dan de gesneden komkommer, de boontjes, broccoli, de courgette, de wortelen en de witte kool erbij. Even bakken en goed omscheppen. Giet de gemaakte bouillon erbij met de santen en de tamarinde en het laulierblaadje. Meng ook het gesneden vlees erdoor. Breng dit geheel weer aan de kook en zet het dan op een laag vuur en voeg de suiker toe.

Sajoer Lodeh is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Indische groenteschotel (sajoer lodeh)
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sajoer Lodeh van oma Irma
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sajoerboontjes met kokosmelk en tofoe
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Sajoer Lodeh Met Garnalen
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Sajoer tofu en boontjes
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Indische groenteschotel (sajoer lodeh)
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kip met gesmoorde paksoi en rijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ayam Betawi (kip in ketjap) met Sajoer Bajem
15 min-
Bekijk recept