Heaven And Hell Cake

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding



6. Klop in een grote kom de eieren met plantaardig vet, suiker en vanille in 2 minuten tot een romig mengsel, met de mixer op de middelste stand. Zeef het cakemeel met zuiveringszout, zout en bakpoeder en voeg het in gedeelten toe, afgewisseld met lepels van cacaomengsel. Blijf kloppen tot alles is opgenomen en giet dan het beslag in de taartvorm. Bak de chocoladecake circa 30 minuten midden in de oven, tot een satéprikker die je erin steekt er schoon uitkomt. Zet de cake in de vorm op een taartrooster en stort hem na 30 minuten op het werkblad. Haal het papier eraf en laat hem geheel afkoelen.

7. De Pindakaasmousse: Klop de roomkaas in een grote kom tot een lichtgekleurd, romig mengsel met de mixer op de middelste stand. Klop de poedersuiker en de pindakaas er in gedeelten door. Voeg de room toe en blijf kloppen tot het mengsel homogeen en luchtig is. Zet het apart.

8. Voor de Ganache: Breng de room aan de kook in een zware steelpan op vrij hoog vuur. neem de pan van het vuur en roer de chocolade erdoor; blijf roeren tot het mengsel glad is. Klop het mengsel goed door en laat het afkoelen.

9. Voor de taart: Snijd het afgekoelde gebak voorzichtig horizontaal door met een lang mes zodat je in totaal 4 lagen krijgt. Leg een laag chocoladecake met de snijkant naar boven op een gebakschaal en besrtijk hem met een derde van de pindakaasmousse. leg er een laag biscuitgebak op, ook met de snijkant naar boven. Bstrijk deze met de helft van de de resterende mousse. Leg hierop een laag biscuitgebak en bestrijk die met de rest van de mousse, leg hierop de laatste laag cake met de snijkant naar beneden. 10. Klop de ganache door en schep hem op de taart. Gebruik een spatel om de taart van boven en rondom mee te bestrijken. Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast en dien hem koud op.

Heaven And Hell Cake is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Chocoladefondue
Nagerecht
Bekijk recept