Tarte Normande.

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een springvorm van 22 of 24 cm doorsnee in met boter en bestuif lichtjes met bloem. Doe alle ingredienten voor het deeg in een kom. Snijd de boter met twee tafelmessen tegen elkaar in, in steeds kleinere snippers. Maak een hand koud onder de kraan, droog af en kneed het mengsel snel tot een samenhangend deeg.Maak er een bol van en druk die meteen (zonder uitrollen)in de taartvorm zodat er een randje ontstaat. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne schijfjes. Beleg daarmee in kransen de taartbodem. Klop de andere ingredienten voor de vulling door elkaar en giet dat over de appels. Bak de taart in circa 30 mintenen gaar.

Tarte Normande. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kip à la normande
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen a la Normande
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte Normande
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw Met Sauce Normande
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept