Uiensaus

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de uien en snijd ze in halve ringen, Bak de met suiker bestrooide uien in het bakvet van het vlees (karbonade, snitzel, biefstuk) in ca. 5 minten goudbruin. Roer de bloem en de tijm door de uien en roerbak het mengsel nog ca. 1 minuut. Verkruimel de bouillontablet boven de uien en schenk al roerende beetje voor beetje de melk (of water) erbij; blijf roeren tot de saus glad gebonden is. Laat de saus zachtjes 5 minuten koken en breng haar op smaak met zout en peper.

Uiensaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse groentetaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met rode ui en mandarijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met ajuinsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse hutspot met sintletter
30 min-
Bekijk recept

Hollandse groentetaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met rode ui en mandarijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met ajuinsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse hutspot met sintletter
30 min-
Bekijk recept