Braden: Smeer wat boter over de bodem van de braadslede, leg de kalkoen op de borst erin en verdeel de rest van de boterklontjes erover. Dek de braadslede losjes af met aluminiumfolie om uitdrogen te voorkomen (niet te strak, anders stooft de kalkoen). Zet de braadslede op een rooster in de voorverwarmde oven en braad de kalkoen in 2 tot 2s uur goudbruin en gaar. Schakel na 1 uur de oventemperatuur terug naar 175 ?C. Bedruip de kalkoen regelmatig met braadvocht. Verwijder de laatste 30 min. het aluminiumfolie en draai de kalkoen om, zodat ook het vel op de borstkas bruin en krokant wordt. Controleer of de kalkoen gaar is door in het dikste deel van het dijbeen een sat?pen of vleesvork te steken. Het vocht dat eruit druppelt moet helder zijn. Is het roze van kleur, laat de kalkoen dan nog een kwartier in de oven staan en test opnieuw. Neem de braadslede uit de oven. Wikkel de kalkoen in een nieuw stuk aluminiumfolie en laat hem op het aanrecht minstens 15 min. rusten. Doe de kalkoen dan over op een snijplank met gootje (om het vleessap op te vangen) en snijd hem aan tafel met vleesmes en -vork aan.