Peterselie-wortelsoep

6
20-30 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de peterseliewortels sc hoon, schil ze met een dunschiller en snijd ze in dunne plakjes. Breng de bouillon een de kook. Voeg de plakjes peterselie wortel toe en kook ze in 15- 20 min.gaar.
  • 2 Was intussen de radijsjes en maak ze schoon. Snijd ze met een mes in dunne plakjes of rasp ze grof. Zet apart.
  • 3 Schep de plakjes peterseliewortel uit de bouillon. Doe deze in een zeef, hang deze boven de bouill,on en druk de plakjes erdoor. Roer deze puree goed door de bouillon.
  • 4 Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe en bak dze al roerend kort bruin. Voeg het bouillon ? pureemengsel toe. Breng het aan de kook, zet het vuur lager en laat ca.10 min.zachtjes koken.
  • 5 Breng de soep op smaak met zout , peper en nootmuskaat. Schep de soep in een soepterrine of in 6 soepborden. Garneer de borden met de plakjes radijs, fijngesneden bieslook en blaadjes kervel en serveer de soep direct.Grootmoeders tip.Grootmoeder bereidde deze soep met allerlei soorten groenten zoals wortels, knolraapjes of knolselderij. Als ze haast had, bracht ze ? liter bouillon aan de kook en raspte de groente erboven. Na 5 min.was de groenten gaar en kon door een zeef gedrukt qworden of ? een stuk sneller ? met een staafmixer worden gepureerd. Een scheut slagroom maakte de soep helemaal af.

Peterselie-wortelsoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knaloranje wortelsoep
30 min-
Bekijk recept
Pittige wortelsoep
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en rode curry
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept