Abrikozenbanket

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de gelatine ca. 5 minuten in een bak met ruim koud water. Giet de arikozen af, vang 1 dl sap op en verwarm dit in een steelpan. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes van het vuur af op in het hete sap. Laat dit mengsel iets afkoelen en roer het dan door de kwark. Snijd de helft van de abrikozen en gember in hele kleine stukjes. Roer in een kom de helft van het kwarkmengsel en fijngesneden abrikozen en gember door elkaar. Snijd de rest van de abrikozen in schijfjes en de gember in dunne plakjes. Snijd de cake overlangs in drie lagen. Leg de onderste laag op een schaal en strijk de helft van de kwark met abrikoos erover uit. Leg hierop de tweede laag cake en strijk de rest van de kwark met abrikoos erover uit. Dek af met de laatste laag cake. Bestrijk de bovenkant en zijkant met de vanillekwark en strijk dit mooi glad met een pannekoekmes. Garneer de bovenkant met de schijfjes abrikoos en de plakjes gember. Laat de schnitt in de koelkast 2-3 uur opstijven.

Abrikozenbanket is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker