Gebraden Kip

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden C. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Snijd de aardapplen in stukken ter grootte van een golfballetje, doe die samen met de citroen en de tenen knoflook in de pan en laat ze 12 minuten koken. Giet ze af, laat ze minstens 1 minuut uitdampen. (daardoor worden je aardappelen krokanter) en haal de tenen knoflook en de citroen eruit. Hussel de aardappelen in de warme pan door elkaar zodat ze aan de buitenkant lekker rul en luchtig worden. ook hierdoor worde ze wat krokanter tijdens het bakken. Prik de nog hete citroen voorzichtig een stuk of tien keer in met een mes. Haal de kip uit de koelkast, dep hem droog met keukenpapier en wrijf hem helemaal in met olijfolie. Prop de tenen knoflook, de citroen en de tijm in de kip, leg hem in een braadslee en bak hem ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de kip uit de oven en leg hem op een bord. In de braadslee zit nu een laagje kippenvet waarin je de aardappelen met de rozemarijnnaaldjes gaat husselen. Schud de slee heen en weer en maak in het midden ruimte vrij om de kip terug te leggen. leg nu de ontbijtspek op de kip en zet alles nog 45 minuten terug in de oven. Als de kip gaar is, verkruimel dan het spek over de aardappelen. Daarna de citroen en de knoflook uit de kip halen. De knoflook fijnprakken en over de kip smeren. De citroen en de tijm weggooien.

Gebraden Kip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept