Zomer Tabbouleh

3
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe 1/2 lepel olie in de koekenpan en bak hierin de bulgur tot deze geurt en de korrels met een olielaagje bedekt zijn. Als je de bulgur vantevoren in een schaaltje doet kun je het water gemakkelijk afmeten want er moet nu anderhalf zoveel keer water worden toegevoegd. Verkruimel het bouillonblokje erboven en laat op een zacht vuurtje met deksel 15 minuten pruttelen tot het water volledig is opgenomen. Af en toe even roeren. Kook de boontjes en erwtjes samen in een pannetje beetgaar en spoel ze af met koud water. Doe de lauwwarme bulgur in een schaal en voeg hierbij het sap van de halve citroen en trek met de zester nog wat sliertjes van de schil. Vervolgens kunnen de groenten en de kruiden erdoor worden geschept. Tot slot lepel je de dressing erdoor. Laat de salade nu een uurtje rusten om de smaken goed te laten intrekken.

Zomer Tabbouleh is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tabbouleh met tomaatjes en geitenkaas
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tabbouleh
Langer dan 1 uur - Bijgerecht
Bekijk recept
Tabbouleh Met Tomaatjes En Feta
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Tabbouleh
10-20 min -
Bekijk recept

Ovengroenten zomer
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zomer-bowl
10 min
Bekijk recept
Geroosterde peren met geitenkaas
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kalfsoester met doperwten ’hummus’
45 min-
Bekijk recept