Couscous 1

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snipper het ui. Snij winterwortel, courgette, bleekselderij, paprika en tomaat in stukjes van 2 x 1 cm. Snij het vlees in blokjes van 2 x 2 cm. Spoel de rozijnen onder koud water af. Giet de erwten af. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan. Bak het vlees rondom bruin in 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Voeg 6 dl water en het bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat afgedekt ? uur zachtjes sudderen. Voeg djinten, djahe, rozijnen, groenten en erwten toe en laat nog 15 minuten zachtjes sudderen. Breng in een andere pan ? l water aan de kook. Doe de couscous in een kom en giet het kokende water er overheen. Laat 2 minuten wellen, het water moet volledig opgenomen zijn. Meng boter en kaneel door de couscous. Breng het vleesmengsel op smaak met zout en peper. Schep de couscous in een wijde schaal. Schep met een schuimspaan het vleesmengsel uit het vocht en schep op de couscous. Doe het stoofvocht uit de pan in een sauskom en serveer apart.

Couscous 1 is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept