Harira

6
Langer dan 1 uur -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

*Spoel het vlees af en dep het droog *Bak het vlees in de olie rondom bruin. Pel en snipper de ui en snijd de koriander en selderij fijn,kan ook in keukenmachine. *Voeg de kikkererwten,de linzen en de ui toe aan het vlees en schenk circa 1 liter water bij. Breng dit zachtjes aan de kook en laat 30-40 min.zachtjes koken met het deksel op de pan. *Roer de tomaten met het sap,de koriander,de selderij,de tomatenpuree en de saffraan erdoor en laat 10 min.meekoken. *Giet 1 liter water samen met de gedroogde soepgroenten en de vermeccelli erbij. Laat dit 5 min.meekoken. *Voeg tenslotte 1 liter koud water toe en bind de soep met de bloem. Roer de soep goed door en laat 10-15 min.doorkoken tot de soep goed gebonden is. *Breng de soep op smaak met zout en peper.

Harira is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Harira met harissa
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Harira
30-60 min -
Bekijk recept
Ramadanrecept Harira
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Harira
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Harira met harissa
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Harira
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Harira
30-60 min -
Bekijk recept
Ramadanrecept Harira
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept