Sesambroodjes Met Anijs

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In de melk de bakkersgist laten verdunnen en enkele momenten laten berusten. Meng in een grote kom de suiker, meel, sesamzaadjes en anijszaad. Voeg de melkmengsel en de oranjebloesemwater toe. De olie en de boter toevoegen en kneed van het geheel een sterk deeg (goed door elkaar kneden). Maak van het stevige deeg bolletjes ter grootte van een mandarijn. Maak van de bollen platte ronden van ongeveer 1 cm dikte. Zet het weg op een warme plaats op servetten. Bedek het met keukenpapier of een theedoek. Ongeveer 2 uur laten rijzen en er dan met een prikker gaten in prikken. Klop de eierdooier schuimig en bestrijk de platte broodjes ermee en bestrooi er enkele sesamzaadjes eroverheen. Zet de broodjes in een voorverwarmde oven en laat ze ongeveer 20 minuten bakken tot ze goudbruin zijn aan beide kanten.

Sesambroodjes Met Anijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Yoghurtmousse met anijs en pistachenoten
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige anijskwark met aardbeien
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gemarineerde zalm met whisky en komkommer met anijs
20 min
Bekijk recept

Australian Workerburger
30 min-
Bekijk recept
Copacabana beach burgers
30 min-
Bekijk recept
Zoete Sesambroodjes
30-60 min -
Bekijk recept
Gourmet hamburgers
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept