Neem een grote kom en voeg daarin de melk, het zout, de suiker, gist en de eieren en meng dit goed door elkaar. Voeg de boter en meel toe en kneed (regelmatig water toevoegen) het goed met je handen tot een gelijkmatige soepele deeg. Laat het deeg op kamertemperatuur een uur rijzen (afdekken). Als het goed is, is het deeg verdubbeld in hoeveelheid. Bestrooi de aanrecht of tafel met meel en rol hierin het deeg. Rol het deeg uit met een dikte van 1/1,5 cm. Neem een ronde glas en snij rondjes uit het deeg. Met een klein dopje van een fles maak je een gaatje in het midden van de rondjes. Neem het overgebleven deeg tussen de rondjes bij elkaar en rol dit weer uit en maak hier ook weer rondjes van, zodat je al het deeg hebt gebruikt. Leg een theedoek over de rondjes en laat ze 20 minuten rijzen op kamertemperatuur. Weer verdubbelt de inhoud. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de donuts aan beide kanten bruin. Serveer de donuts bestrooid met poedersuiker bij de thee.
Sfenj (Marokkaanse Donuts) is een recept van Smulweb.nl