Snijd de aubergines in plakken van 1 cm dik. Bestrijk ze aan beide zijden met 2 eetlepels zonnebloemolie en rooster ze in een grill of anti-aanbakkoekenpan aan beide zijden goudbruin. Leg de plakken daarna op keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout. KLop de zure room met de geperste teentjes knoflook en peper. Hak de uitjes fijn. Verhit de rest van de zonnebloemolie en fruit in 2 minuten de uitjes. Voeg het gehakt toe met paprikapoeder, peper en zout en bak het rul. Bereid de couscous. Schep daarna de in stukjes gesneden abrikozen, koriander, olijfolie en de in een hete droge koekenpan geroosterde pijnboompitten erdoor. Schep de couscous in een warme schaal. Verdeel de aubergineplakken erover met in het midden het gehaktmengsel. Schep er hier en daar een toef zure room op.
Aubergines Met Gehakt En Couscous is een recept van Smulweb.nl