IJs

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Strooi de helft van de suiker op de bodem van de pan waarin de melk en de room zit. Niet in de melk roeren, de suiker voorkomt dat de melk aanbrandt. De melk en room gaan verwarmen. Nu de droge stoffen met elkaar gaan vermengen, klont vrij maken. Bij een temperatuur van 70?C. het droge stofmengsel toevoegen aan de melk met de room. Het geheel goed doorroeren. De temperatuur laten oplopen tot 80 ? 82?C. en de warmtebron matigen. Het geheel nu 10 minuten op deze temperatuur houden. Dit noemt men pasteuriseren. Hierna de ijsmix zeven en terug koelen tot een temperatuur van ? 20?C. De ijsmix afdekken met plastic folie en 4 uur laten rijpen in de koelkast bij een temperatuur van 6?C. Daarna de ijsmix in drie porties verdelen en bij twee porties de vruchtenpersen toevoegen. Daarna de ijsmixen afzonderlijk van elkaar afdraaien in de daarvoor bestemde ijsmachine. Altijd beginnen met de lichtste kleur en zo het geheel achter elkaar door afdraaien. Van licht naar donker, dus men hoeft tussentijds de ijsmachine niet opnieuw schoon te maken en te desinfecteren.

IJs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept