Kerstmenu (voorgerecht)

6
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de vis af onder stromend koud water. Breng driekwart liter water aan de kook. Los de bouillonblokjes er in op. Pocheer de zalm niet veel langer dan 7 minuten. Laat de zalm in het vocht koud worden. Halveer de tomaten. Verwijder kernen, zaad en vocht. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Maak de dressing door eerst; azijn,zout,peper en wellicht een snufje suiker met elkaar te vermengen. Klop zodra zout en suiker zijn opgelost de olie erdoor. Schep daarna de tomatenblokjes door de dressing. Pel de eieren en snijd elk ei in 4 partjes. Ontpit de olijven en hak ze in kleine stukjes. Vermeng mayonaise met creme fraiche. Voeg naar smaak zout en peper toe. Roer er daarna dille door. Leg de sla in een kom en schep olijvenstukjes, tomatenreepjes met de dressing erdoor. Verdeel de sla als bedjes over de bordjes. Verdeel de zalm in stukjes en leg ze op de slablaadjes. Schik de eierparten er rondom en schep op elke salade een lepel dille.

Kerstmenu (voorgerecht) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mangochutney
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept

Vegetarisch Kerstmenu
10-20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Vegetarisch Kerstmenu
10-20 min -
Bekijk recept
Kerstmenu 3 (hoofdgerecht)
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerstmenu 2 (tussengerecht)
30-60 min -
Bekijk recept