Brabantse Worstenbroodjes

0
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kruid het gehakt met flink wat versgemalen nootmuskaat, peper, zout. Voeg 3 eidooiers en het geweekte brood toe. Proef goed op smaak af, eventueel door een klein bolletje 15 sec. in de magnetron de leggen. Vorm kleine worstjes van ongeveer 30 gram Vorm van het brooddeeg kleine bolletjes eveneens van 30 gram. (voor worstebroodjes van ongeveer 1 dm. Rol het deeg uit en verpak elk worstje in een lapje deeg. Knijp de randjes goed dicht en rol ze dan mooi in vorm. Leg de worstenbroodjes naast elkaar op een ingevet bakblik. Houd voldoende tussenruimte. Smeer de bovenkanten van de broodjes met een kwastje in met opgeklopt ei. Prik in elk broodje met een houten prikker 3 gaatjes. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven (hoogste stand) tot ze goudbruin zijn. Na ongeveer 20 minuten zijn ze goed.

Brabantse Worstenbroodjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min Snack
Bekijk recept
Roggeworstenbroodjes
30 min
Bekijk recept
Worstenbroodje met spinazie
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min Snack
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoemp op z’n Brabants
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept