Zalige Tomaten, Geitenkaas En Olijvengratin

4
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

voor de tomatencompote: 1. Verwarm de olie in een pan. Voeg de uien, knoflook en sinaasappelschil toe en bak tot de uien zacht maar nog niet gekleurd zijn. Voeg de balsamicoazijn toe en roer tot het volledig opgenomen is.

2. Doe de tomaten en de puree in de pan en kook 10-15 minuten op een medium warmtebron of tot de compote de gewenste dikte heeft. Verwijder de sinaasappelschil. Breng op smaak met de rietsuiker en indien gewenst met peper en zout. De compote kan, na afkoelen, 2-3 dagen in de koelkast of 6 maanden in de vriezer bewaard worden. voor de tomaten, geitenkaas en olijvengratin 1. Verwarm de oven voor (180?C/gas 4/ hetelucht 160?C). Verdeel 2/3 van de tomatencompote gelijkmatig over de bodem van een ovenvaste schaal. Bestrooi met 1 tl van de tijm.

2. Snijd de tomaten en de geitenkaas in plakjes en leg in rijtjes op de compote. Bestrooi met de resterende tijm en de olijven.

3. Schep de resterende compote erover, bak 10 minuten in de voorverwarmde oven en gratineer onder de hete gril goudbruin.

Zalige Tomaten, Geitenkaas En Olijvengratin is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Zalige Zeevruchten
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalige Mozarellataartjes Met Tomaten En Zwarte Olijven
20-30 min -
Bekijk recept
Zalige Sinaasappel
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Zalige Tomaten En Mascarpone Taartjes
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept