Kook de kippenbouten in een grote pan met water gaar en laat ze daarna afkoelen. Ontvel de tomaten en snij ze in blokjes. Snij de champignons in plakjes. Laat een handje rozijnen in warm water wellen. Snipper de uien (beetje grof) en bak ze met 3 eetlepels kerrie en wat knoflook in braad-, hapjes- of wokpan. Voeg daarna de champignonplakjes toe en bak ze mee. Nu wordt het tijd om de tomatenblokjes toe te voegen. Doe er water bij (het mengsel in de pan moet net niet onder staan). Voeg wat suiker toe en een flinke scheut ketjap manis. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Even roeren. Doe 3 kruidnagels aan een touwtje of in een theeei en hang dit in het zacht pruttelende mengsel. Giet het water van de rozijnen en voeg ze toe. Schil een half appeltje en snij dit boven de pan in kleine blokjes. Weer even roeren. Meng tenslotte naar eigen smaak wat sambal door het geheel. Laat het nu zachtjes pruttelen. Ondertussen kun je met de kip aan de slag. Verwijder het vel en haal het kippenvlees van de botten. Pluis het vlees uit elkaar zodat er stukjes kip ontstaan. Roer de kippenstukjes door het mengsel in de pan. Laat het daarna nog een kwartiertje pruttelen. Haal dan de kruidnagels er uit en dik de ratjetoe wat aan met allesbinder. Nu eerst even proeven. Als je het wat te flauw vindt, doe er dan nog wat zout bij.