KIP VAN EEN VODJE

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de kippenbouten in een grote pan met water gaar en laat ze daarna afkoelen. Ontvel de tomaten en snij ze in blokjes. Snij de champignons in plakjes. Laat een handje rozijnen in warm water wellen. Snipper de uien (beetje grof) en bak ze met 3 eetlepels kerrie en wat knoflook in braad-, hapjes- of wokpan. Voeg daarna de champignonplakjes toe en bak ze mee. Nu wordt het tijd om de tomatenblokjes toe te voegen. Doe er water bij (het mengsel in de pan moet net niet onder staan). Voeg wat suiker toe en een flinke scheut ketjap manis. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Even roeren. Doe 3 kruidnagels aan een touwtje of in een theeei en hang dit in het zacht pruttelende mengsel. Giet het water van de rozijnen en voeg ze toe. Schil een half appeltje en snij dit boven de pan in kleine blokjes. Weer even roeren. Meng tenslotte naar eigen smaak wat sambal door het geheel. Laat het nu zachtjes pruttelen. Ondertussen kun je met de kip aan de slag. Verwijder het vel en haal het kippenvlees van de botten. Pluis het vlees uit elkaar zodat er stukjes kip ontstaan. Roer de kippenstukjes door het mengsel in de pan. Laat het daarna nog een kwartiertje pruttelen. Haal dan de kruidnagels er uit en dik de ratjetoe wat aan met allesbinder. Nu eerst even proeven. Als je het wat te flauw vindt, doe er dan nog wat zout bij.

KIP VAN EEN VODJE is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

vanille pannekoeken
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kalkoenrollade met boschampignonsaus
90 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenrollade met veenbessen, appel
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept