1 Doe gist met lauwe melk en honing in een schaaltje. Laat het mengsel 5 minuten staan en roer het dan door met een vork tot de gist is opgelost.
2 Meng gezeefde bloem, volkorenmeel, zout en wat peper in een mengkom door elkaar. Voeg 1 eetlepel olie, 1 dl lauw water en het gist- mengsel toe. Meng de ingrediknten met een houten lepel tot een samenhangende deegbal gedurende 8 a 10 minuten tot een elastisch en soepel deeg.
3 Leg de deegbal met de overige olie in een mengkom en haal het deeg door de olie, zodat het geheel door olie is omgeven. Laat het deeg afgedekt met een schone theedoek 1 uur op een warme en tochtvrije plaats rijzen tot het in volume is verdubbeld.
4 Verwarm de oven 10 minuten voor het ver- strijken van de rijstijd voor tot 160 gr C. Rooster de walnoten op de bakplaat in ca. 8 minu- ten goudbruin. Druk het deeg een beetje plat, zodat de lucht kan ontsnappen en laat het nog 10 minuten rijzen. Kneed de noten door het deeg en zorg ervoor dat ze gelijkmatig zijn verdeeld.
5 Bekleed een ronde vorm met bakpapier en be- strooi de bodem met het maosmeel. Leg de deegbal in de vorm en laat het deeg afgedekt nog 40 minuten rijzen tot het in volume is verdubbeld.
6 Verwarm de oven tot 180 Gr C. Bestrijk het deeg met de melk en snijd de bovenkant met een scherp mes kruisgewijs in. Bak het brood in 30 a 35 minuten goudbruin. Verwijder de vorm en laat het brood op een taartrooster afkoelen.