Honing Notentaart

0
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voor het deeg: bloem, honing in stukjes gesneden boter of margarine, zout en eierdooier mengen, snel tot een soepel deeg kneden en ca. 30 minuten in de koelkast laten rusten. Het deeg dun uitrollen op een met bloem bestoven aanrecht en de springvorm hiermee bekleden. De rand ca. 3cm hoog maken. Van de noten 200 gram hazelnoten fijnmalen en 50 gram walnoten (de mooiste achterhouden voor de rand) kleinhakken. De gemalen en gehakte noten met de eieren en 2 eetlepels van de honing vermengen en gelijkmatig over de vorm verdelen. De taart met de rest van de hazelnoten bestrooien. De walnoten langs de rand leggen. De taart in het midden van een hete oven, ca. 200 graden, in ca. 30 minuten gaar bakken. De taart uit de vorm halen en op een rooster laten afkoelen. De bovenkant met de rest van de verwarmde honing bestrijken.

Honing Notentaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Platte notentaart
2 uur-
Bekijk recept
Appel notentaart
105 min
Bekijk recept
Intense notentaart
35 min Gebak
Bekijk recept
Crunchy appel-notentaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme vijgen met geitenkaas en honing
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept